NOVECENTO

TEATRUL APROPO București
NOVECENTO de Alessandro Baricco
Regia: Daniel Simion
Scenografia: Alexandra Lupeș
Coloana sonoră: Ștefan Stoianovici (muzică jazz originală, cântată live)

Distribuția:
Vlad Udrescu, Ștefan Stoianovici (pian), Sergiu Bivol
(trompetă)

Recomandare vârstă: Audiență generală
Durata spectacolului: 65 minute

Danny Boodmann T.D. Lemon Novecento. Pianistul de geniu care, dincolo de bordul vasului Virginian, nu există.
Dar muzica lui? Muzica lui nu există înainte de a începe să o cânte el și încetează să mai existe după ce termină.
Dar, când o cântă, povestește acolo despre toate frumusețile unor lumi pe care nu le-a văzut cu ochii lui, ci doar citind oamenii și tot ce poartă în ei: locuri, zgomote, mirosuri, țara lor, povestea lor. Novecento care nu va coborî vreodată de pe vasul transatlantic pe care s-a născut, va cânta doar “cu oceanul sub fund” și va avea o singură curiozitate legată de țărm: aceea de a vedea cum se simte oceanul de pe uscat.

Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, “The Legend of 1900”, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți fermecați de actorul Vlad Udrescu, dublu nominalizat la Premiile UNITER, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă i-ați ascultat măcar o dată, la Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul.

Spectacolul Novecento este o producție a Teatrului Apropo, în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC „I.L. Caragiale” București, TVR Iași, cu co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN)