GRINGOTRONIC CU A.G. WEINBERGER

CONCERTUL ESTE DESTINAT PERSOANELOR CARE AU ACHIZIȚIONAT CEL PUȚIN UN BILET LA UN SPECTACOL DE TEATRU DIN CADRUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU “NEW WAVE” – EDIȚIA A IV-A.
ACCESUL SE FACE PREZENTÂND BILETUL / BILETELE.

În România nu se poate vorbi despre Blues fără muzicianul cu

reputaţie internaţională, care este AG Weinberger. Eforturile sale de a promova şi de a implementa acest gen pe piaţă, dar şi atitudinea cît şi gândirea despre viaţă, a ceea ce se numeste Blues, îi conferă statutul de „punct de pornire” al acestei mişcări muzicale în România. Orădean la origine, chitarist, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi producător de albume, iniţiator al mişcării de cluburi, el este o certă autoritate în domeniu.

Considerat de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

O aventură în lumea spectacolului multimedia

Un concept inedit, un spectacol multimedia – cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro, de la naşterea patefonului până la noile tehnologii sonore. Flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi şi povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia de azi.

O aventură stilistică inedită şi novatoare se naşte chiar sub ochii noştri. #GringoTronic# este o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.