ABSOLVENTUL

TEATRUL „ALEXANDRU DAVILA” PITEȘTI

Autor: Charles Webb , adaptare după Terry Johnson
Regia: Vlad Massaci
Scenografie: Irina Chirilă
Coregrafie: Florin Fieroiu
Video: Vlad Cocieru și Pia Massaci
Light Design: Vlad Lăzărescu

Distribuţia: 
Benjamin Braddock-ȘERBAN GHILVACI
Doamna Robinson-IOANA FLORA
Elaine-LUANA LUTE
Mama-DANIELA BUTUȘINĂ
Tata-ROBERT TUDOR
Domnul Robinson-GABRIEL GHEORGHE
Recepționer, psiholog, preot-GOGU PREDA
Dansatoarea-ANDREEA DRUGULESCU

Durata spectacolului | 100 min
Vârsta acceptată +16 ani

Spectacolul consacratului regizor Vlad Massaci este povestea unui absolvent de 21 de ani, Benjamin Braddock, care se luptă pentru a se regăsi în caruselul de tentații, emoții și întâmplări caracteristice vârstei. Ce se întâmplă când o femeie nemulțumită de viața sa intră în destinul aproape perfect al lui Ben? Într-o lume a căsătoriilor disfuncționale și a așteptărilor mari, Ben se luptă cu dragostea, ispita și confuzia.

Este o piesă clasică, adaptată și reinterpretată pentru a reflecta problemele și perspectivele contemporane, iar lighting designul și video-designul propuse generează imagini captivante, încărcate de emoție și spirit.

Trebuie precizat faptul că povestea stă la baza filmului care a primit șapte nominalizări la cea de a 40-a ediție a Premiilor Oscar (în roluri principale: Dustin Hoffman și Anne Bancroft). În 1996, filmul a fost selectat pentru conservare în U.S. National Film Registry ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric și estetic”. În prezent, el este apreciat de Institutul American de Film drept al 17-lea cel mai mare film american din toate timpurile, fiind inițial clasat pe locul 7 în 1997.

Extrase din presă:

„Pe pământul solid al realismului american calcă, așadar, câteva personaje veridice, nesofisticate, de diferite vârste și la diferite nivele de înțelegere, care împreună oferă publicului 100 de minute de divertisment reflexiv și teatrului piteștean un nou spectacol de succes.

Deși piesa nu reflectă o realitate românească specifică prin trăiri și replici autohtone, care să captureze mult mai ușor interesul publicului, formatul și prestigiul internațional al textului plin de adevăr american, dar și de adevăr general uman este pe placul spectatorilor și justifică fără îndoială efortul artistic și speranța unei longevități repertoriale.” (Dinu Grigorescu, O nouă premieră de succes la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești – ABSOLVENTUL, Rinocerul)