SINGURĂTATEA PIETRELOR

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu

SINGURĂTATEA PIETRELOR
Autor: Flavius Lucăcel
Regie: Gelu Badea
Scenografie: Gelu Badea
Coloana Sonoră:  Oana Marinescu

Distribuţia:
Titu Eugen, Georgiana Enache, Radu Tudosie, Vlad Fiu

Durata spectacolului: 70 minute

”Singurătatea pietrelor” este drama unui copil autist, un fel de geniu neînțeles, chiar și de către propriii părinți, care încearcă să-și țină familia lângă el. Este o piesă de teatru în trei personaje, mamă, tată și copil. Copilul este un bun observator al realităților, monologurile lui interioare fiind poeme de o emoționantă frumusețe. Este o piesă a metaforelor care, în final, decodează esența unui superb poem teatral.

Extrase din presă:
Spectacolul emoționează puternic, fără să facă uz de strategii speciale. Este o mostră, nu excesiv de întâlnită azi, de artă care transmite enorm prin emoție, prin sentiment. Induce o necesitate a reflectării asupra propriei atitudini față de complicatele aspecte ale vieții, ale relației cu cei din jur. (Marius Dobrin, Regnuri – Singurătatea pietrelor )
 În esență, spectacolul este construit precum un lung suflu metafizic, ce transcende, îndeamnă la observație asupra propriei persoane și are o calitate deosebită: nu doar că revelează și purifică, ci reprezintă chipul Artei la care te-ai putea raporta permanent ca la o sursă de (prefacere întru) Bine. (Anna-Maria Zorilă, Nu bântui poemul căutând un mereu. Lasă-l să te schimbe până ce ești eu – Singurătatea pietrelor)